Nu är hösten här – och vet ni vad det betyder? Mealprep!
Hösten innebär nystart på många områden. För min del är det skönt att komma tillbaka till mitt kök och mina rutiner. I lördags veckohandlade jag och i söndags gjorde jag min första mealprep sedan jag kom tillbaka till Bergen: grönsakssoppa och vegolasagne.
I dag tänkte jag dela med mig av min matlista för veckan. Kanske det ger någon inspiration! Själv tycker jag det är himla svårt ibland för jag orkar inte tänka på mat hela tiden. Dessutom är det svårt att få matkostnaderna att hållas nere. Ett sätt att göra det är ju att veckohandla och måltidsplanera. Så slipper man spontanbeställa pizza flera kvällar i veckan (men tro mig, om jag hade mer pengar hade jag gärna levt så!).
Vad är dina basrätter som du alltid återkommer till? Mina är vegolasagne, sallad med olika toppings (kör oftast rostade kikärtor och/eller quinoa som proteinkälla) och tortillapizza. Ja, och uunifetapasta.
Söndag
Lunch: Grönsakssoppa
Middag: Vegolasagne
Måndag
Lunch: Soppa rester
Middag: Lasagne rester
Tisdag
Lunch: Sallad
Middag: Soppa rester
Onsdag
Lunch: Sallad
Middag: Lasagne rester
Torsdag
Lunch: Sallad
Middag: Tortillapizza
Fredag
Lunch: Pizza rester
Middag: Uunifetapasta
Lördag
Här skrapar vi ihop det som finns kvar i skåpet. Ofta en blandning av ägg, nudlar eller pasta och de grönsaker vi inte hunnit äta upp. Brukar ofta vara Markus som ansvarar för sådana freestyle-måltider. I köket är jag inte tillräckligt kreativ för att klara av att förvandla ingenting till någonting (om vi ska citera en känd majonäsreklam).
Till frukost äter jag endera varm gröt (helt vanlig eller en chokladvariant som är otrolig) eller overnight oats. Som kvällsmål brukar jag äta hemlagat fröknäcke – så enkelt och gott!!! Men allra oftast blir det yoghurt med min granola.