I Slovakien och Italien är religiösa sammankomster förbjudna. I Litauen får kyrkan inte använda vigvatten. I Belgien har såväl kyrkor, synagogor som moskéer stängt sina dörrar, liksom i Turkiet, rapporterar Politico.
Påskmässorna i Vatikanen kommer att gå av stapeln utan en församling på plats. Men påven har också lett vägen genom att strömma mässan från sitt hem, gästhemmet Santa Marta i Rom.
En fråga som fortfarande debatteras är om kyrkorna i Italien ska hålla öppet för bön.
Att ordna begravning med bara de allra, allra närmaste känns svårt i Italien, skriver Politico och citerar begravningsentreprenören Francesco Renzetti i Rom.
”Det är mycket svårt och smärtsamt för folk, att de behöver tröst får sin familj men inte kan få den. Det är en fruktansvärd situation”, säger han.
Men exempelvis i Polen håller kyrkan fortfarande öppet för söndagsmässan.
”Kyrkor är som sjukhus för själen”, sa vice premiärminister Jaroslaw Gowin i en teve-intervju. Men samlingar med fler än femtio är förbjudna, och många kyrkor stänger sina dörrar också där.
Också i Grekland är kyrkorna, efter en lång och smärtsam debatt, öppna enbart för enskild bön.
På Irland ordnas inte samlingar för över 100 personer, men kyrkan firar fortfarande mässa. Samtidigt uppmanas de irländska katolikerna att delta i mässan via radion och på nätet.
Svenska kyrkan har fortsatt med sina gudstjänster, med den begränsningen att stora samlingar med fler än 500 personer inte ordnas, och att nattvarden delas ut genom att brödet doppas i vin.
Norska kyrkan ordnar för tillfället inga gudstjänster.
I Danmark har kyrkan fått kritik efter att kyrkorna låsts för offentligheten.
”Det förstärker ångesten”, menar kritikerna enligt Kristeligt Dagblad. Samtidigt rapporterar tidningen att många församlingsmedlemmar är nöjda med digitala gudstjänster, och tycker att de ger ro i kaoset.