Undertecknarna vill ha svar på elva frågor. Bland annat vill de utreda oklarheter kring kandidatnumreringen, oklarheter om antalet valförrättare vid förhandsröstningen, om utebliven plats för förhandsröstning, ifall valet i församlingen förklarats öppnat, otydliga skyltningar, saknade stämplar, om valurnor förseglats, varför församlingsmedlemmarna inte fått nåt utskick om valet och varför ombudet måste ansöka skriftligt om att få tillgång till valnämndens protokoll.
– Det handlar om att vi vill veta om valet gått lagligt tillväga, säger ombudet Carola Lund som är första undertecknare av skrivelsen. De som blivit invalda bör få veta om de har det juridiska mandatet att vara ledamöter.
Lund ställde själv inte upp i valet, men hon agerar i egenskap av ombud.
– All information till kandidaterna från församlingen har gått via ombuden, säger hon.
Annika Halmén, en av de invalda i församlingsrådet, säger att skrivelsen enbart syftar till att få en utredning till stånd.
– Vi vet inte vilka konsekvenser valnämndens svar får , säger hon. Vi vill bara veta om det ska gå till så här.
Halmén säger att hon har förtroende får valnämnden.
– Jag fick rådet att vi i första hand skulle vända oss till valnämnden med våra frågor.
Är de inte nöjda med valnämndens svar kan undertecknarna av skrivelsen vända sig till förvaltningsdomstolen. Domstolen kan besluta om nyval i församlingen ifall de finner tillräckligt allvarliga brister. Både Lund eller Halmén säger att nyval är inget de är ute efter.
Kyrkpressen har inte lyckats få tag på valnämndens ordförande Ulf Lundström för en kommentar.