På våren introducerade Karin Erlandsson serien Karins Kyrkkaffe där hon delar med sig av recept på bakverk som passar bra bland annat till kaffet efter gudstjänsten.
– Kyrkkaffe är på något sätt ursprunget till gemenskapen kring söta bakverk, men paradoxalt nog har kyrkkaffet blivit mindre trendigt i takt med att macaronerna tagit över i caféerna. I Sverige kom för några år sedan bakböcker baserade på kyrkkaffe ut, det tror jag innebär om inte ett uppsving så åtminstone en statushöjning. Kyrkkaffe borde vara trendigt, men framför allt kravlöst, säger Karin Erlandsson i KP 14-15/2012.
På sidan Karins Kyrkkaffe publicerar vi alla recept i takt med att de trycks i tidningen. Du kommer till sidan via bilden till höger eller genom att klicka här.
Kladdigt, pösigt, vaniljdoftande
Receptserien Karins Kyrkkaffe finns nu på webben.
5.6.2012 kl. 10:51
5.6.2012 kl. 10:51
KP/Andreas Andersson