Skärikyrkans kör har länge velat hitta en vänkör.
Skärikyrkans kör har länge velat hitta en vänkör.

”Kör över Kvarken” - Skärikyrkans kör får besök i maj!

Replot.

På Kristi himmelsfärdsdag får Skärikyrkans kör välkomna gäster: kören Mixturen från Nätra församling i Sverige och Korallkören från Korsholms svenska församling.

3.5.2023 kl. 21:02

Skärikyrkans kör har under en tid lite skämtsamt pratat om att hitta en vänkör i Sverige att göra ett körsamarbete med, och av en händelse fann man nu förstamlingskören Mixturen från Nätra församling på Höga kusten i Sverige. Också i kören Mixturen blev man entusiastisk över att ha ett sådant här samarbete att se fram emot och öva inför. Avsikten är att de finländska körerna i höst tillsammans åker på återbesök till Sverige. Där framför man samma repertoar som i Replot.

Medlemmarna i kören Mixturen var pigg på samarbete. Foto: Privat

Körerna har valt ut och övat in både en gemensam repertoar och sånger som körerna framför var för sig. Övningar har pågått på varsitt håll sedan samarbetet inleddes på allvar i våras. Nu samlas körerna först till gemensam körworkshop i församlingshemmet i Replot och ger på kvällen, 18.5 kl. 18, en kombinerad kvällsgudstjänst och konsert i Replot kyrka. I den varierade repertoaren får besökarna lyssna till kyrkomusik, från Mozart till Leppilampi.

Körledare för de medverkande körerna är Marianne Skoglund (Mixturen), Michael Wargh (Korallkören) och Heidi Lång (Skärikyrkans kör) och kvällsgudstjänsten leds av kyrkoherde Camilla Svevar. Ett husband medverkar också.

Kvällsgudstjänst och konsert!

  • Vad? ”Kör över Kvarken.” En kombinerad kvällsgudstjänst och konsert. Blandad kör, varierad repertoar från Mozart till Leppilampi.
  • När? 18.5.2023 kl. 18.
  • Var? Replot kyrka.
  • Vem? Församlingskörerna Mixturen (SWE), Korallkören och Skärikyrkans kör, husbandet och kyrkoherde Camilla Svevar.
Lilian Westerlund